För mycket är för mycket

Häromdagen funderade jag på hur många muggar en tvåbarnsfamilj behöver och idag vet jag svaret. När jag försökte ta ut en mugg fick jag fyra glas att ramla ut och krossas mot golvet. Svaret är att man INTE behöver 45 muggar! Speciellt inte om man ha diskmaskin och inte ens om man har kalas en gång i månaden.

Här är mina tips för köksfrihet som minskar risken för glaskross och gör dig lätt till sinnes.

  1. Prova att endast ha max 10 muggar och 10 glas tillgängliga i skåpet under en vecka. Utvärdera och se vad du tycker.
  2. Ha endast stapelbara muggar och glas.
  3. Det är praktiskt om föremålen kan användas både för kalla och varma drycker, kanske även för soppa?
  4. När det är partydags och alla 45 gäster kommer finns det tre alternativ:
    a) Låna av grannen eller be vän/förälder ta med
    b) Hyr
    c) Förvara festporslinet på annan plats och ta fram när de verkligen behövs.

Se även tips om favoritsaker och Det sköna köket.