Skillnad mellan behov och önskan

När du köper nytt

  • Fundera på skillnaden mellan ”jag behöver” och ”jag önskar”. Varje gång du är i stånd att köpa en sak, fråga dig själv ” Behöver jag detta?”
  • Specificera när, det närmaste tre månaderna, du kommer att använda saken.
  • Har du utrymmet för att förvara saken?

3 reaktioner till “Skillnad mellan behov och önskan

  1. Jag köpte en snygg filt nyligen, som jag tänkte skulle symbolisera stilen jag vill ha i mitt nästa hem. Var det ett helt galet köp, eller? Vi kommer antagligen inte att flytta inom det närmaste tre månaderna…

    1. Bra ambition tycker jag eftersom det inspirerar dig, men så fort inköpet förvandlas till ett obehagligt krav blir det en dålig filt som med sin existens påminner om otillräcklighet, oinfriade drömmar och annat tråkigt.

Kommentarer inaktiverade.