”Det är skitjobbigt”


För många är en bromskloss i rensningsprojekten själva bortfraktandet av grejerna de inte vill ha i sitt hem.

Min kompis Susanne sa:

Det är skitjobbigt att åka till tippen med all bråte, typ buckliga kastruller, fula krukor osv. Jag blir stressad av tanken på att irra runt där bland en massa jobbiga gubbar.

Lösningen på orkesproblemet är att ta hjälp. De flesta människor har vänner eller släktingar som kan tänka sig att hjälpa till. Det svåra i den här situationen är kanske att fråga och be om hjälp, planera in ett datum och utföra det hela. Många människor är faktiskt generösa med sin tid och kraft för att det helt enkelt vill vara snälla. Jag tror inte att du behöver ha dåligt samvete för att du inte kan återgälda tjänsten i samma utsträckning som du hade velat.

Susanne sa även:

Jag har en del saker som står på vinden som jag kanske skulle kunna få en slant för men som jag inte gör mig av med eftersom jag inte orkar stå på en loppis eller sälja på blocket osv.

Lösningen på säljproblemet är att ta reda på hur mycket arbete det verkligen innebär att sälja grejer online. Hur jobbigt, svårt och oöverstigligt är det egentligen? Kan du göra det roligt tillsammans med en vän? Ni kanske kan hjälpas åt och peppa varandra.

Ytterligare en sak som Susanne sa är:

Skruttiga kläder som jag gärna vill materialåtervinna ska man lämna till klädbutiker men istället för att göra det står det ständigt säckar med gamla paltor i vårt garage.

Lösningen på klädproblemet är att ringa en av de många butiker som säljer second-hand kläder, ofta religiösa samfund och fråga om de kan hämta säckarna hemma hos dig. Eller, vad sägs om att sätta up en lapp i grannskapet där det står att du skänker bort klädsäckarna? En annan lösning kan vara att du betalar en stark student (som inte kräver så mycket betalt?) att frakta kläderna till en butik.