Svårt att skiljas från sakerna

Min kompis Pia sa härom dagen:

– Jag nojar över att skiljas från många av mina prylar. Jag tycker att de är snygga och har sin plats men samtidigt överväldigas jag och det blir omysigt här hemma.

Ett sätt att hantera den här situationen är att lägga allt som du tycker är överflödigt i en (eller flera) kartonger, tejpa igen kartongen, skriv datumet på kartonen och ställa undan på vinden/i garaget/i källaren i 1 år.

När du återser kartongen ett år senare och upptäcker att du inte saknat något av sakerna är det bara att ta hela lådan till en secondhandbutik – självklart UTAN att öppna kartongen.

Det kan vara oerhört lockande att öppna och bara ta en liten titt, bara säga hej då och försäkra dig om att du tog rätt beslut. Men det är förbjudet och är ett återfall i osäkerhet och noja som innebär att du återigen lurar dig själv och tror att du ”behöver” ha kvar prylarna.
Så; Lita på dig själv! Du tog ett bra beslut för ett år sedan och nu ska du bara frakta bort en låda.

En reaktion till “Svårt att skiljas från sakerna

  1. Stämmer på pricken! Jag skrattade högt när jag läste ”Det kan vara oerhört lockande att öppna och bara ta en liten titt, bara säga hej då…”

Kommentarer inaktiverade.