When in doubt throw it out!

Inställningen när du tar dig an din garderobsresning ska vara ”When in doubt throw it out!” Det vill säga: Om du tvivlar – kasta!

Rensa enligt dessa enkla principer:

Varit favorit

En gång i världen var det här ditt favortiplagg som du har haft så kul i och som du alltid valde först när du tvättat. Men så är det inte längre. Nu för tiden tar du i och för sig alltid på dig den först, men av någon anledning byter du alltid till något annat i sista sekund. ”When in doubt, throw it out!”

Ska bara…

Här ligger den där byxan med dragkedjan som du ska laga, ärmhålet som ska sys ihop och kjolen som ska färgas. Men allvarligt talat, när tänker du fixa det? Antingen bokar du tid hos en sömmerska/mamma/dig själv omedelbart eller… ”When in doubt, throw it out!”

Fått

Ett plagg som du någon gång har fått av en släkting eller vän och som du tar på dig endast när du ska träffa den personen. Du vill inte såra din gulliga släkting/vän som köpt plagget till dig. Men hu! Du känner dig konstig och det passar dig faktiskt inte. ”When in doubt, throw it out!”

Se där, nu finns det endast favoritplaggen kvar i garderoben och massor med plats för nya favoriter.

Tänk på att du under ett år hunnit med alla årstider, högtider och festligheter. Har du inte haft plagget på dig under det senaste året betyder det något. Kanske går du på fest för sällan? Kanske har du förändrats  och inte tycker om att göra samma saker som du gjorde för ett år sedan? Spara inte på en massa gammal bråte som bara tar plats från den person som är du idag!